katjacai.blogg.se

Följ mig och min hund Cairos resa från soffpotatisar till muskelknuttar.

veckans work it

Publicerad 2015-03-19 14:58:07 i Allmänt,

 TRÄNA INTE FÖR HÅRT!
 
Med dagens tryck på hur vi ska se ut så är överträning inget ovanligt, att bli beroende av träning är idag klassat som en "sjukdom" precis som deppression och anorexi och något som bör tas på allvar. Men det är ju svårt att inte få ångest över träning när alla sociala medier kryllar av smala tjejer som dagligen gymmar och instagramar om deras nyttiga gröna smoothies eller (giftiga) proteindrinkar med massa pulver och knas.
 
Ps. Sverige har ett extremt dåligt system för träningspreparat så många produkter som kommer från utlandet kollas in innehåll på, många av de produkterna innehåller droger samt gifitga ämnen som inte nödvändigtviss står med i innehållsföreteckningen.
 
Tränar man för hårt är risken stor att man istället bryter ner musklerna och därmed i längden kommer gå upp i vikt och förlora muskelmassa, det för att risken att skada sig ökar och som skadad är det sängliggande som gäller. Det är även stor risk för att du snart kommer tröttna och tycka träningen är jobbig och något du måste ta dig igenom. Så ska det inte va!
 
Träning ska vara kul, något som förgyller din dag och gör dig piggare/gladare etc. Är det något annat än det så bör man sluta och hitta en ny typ av träningsform som man trivs bättre med.
 
Med detta sagt. Sluta tänka på ideal, träna lagom och när du har lust, eller åtminstonde inte om du har ont eller tränat hårt många dagar.
 
Och kan nån snälla, berätta för mig hur jag får inläggen bredare???????

Kommentarer

Postat av: milina.blogg.se

Publicerad 2015-03-19 16:31:21

Bra skrivet!

Postat av: Käthes Mode

Publicerad 2015-03-20 11:46:29

Bra tips!!

Svar: Tack :).
None None

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela